ADIYAMAN AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
Personel Depremin Ardından Hızla Toparlanarak İşyurdu Atölyelerimizde Üretimi Bırakmadı

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hükümlüler bulunmamasına rağmen kurumda bulunan memurlar kısa sürede depremin etkisini üstünden atarak toparlanmış atölyeleri aktif hale getirerek adeta fabrika gibi üretime devam ediyor.

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu yaşanan depremlerin  ardından adeta bir fabrika gibi üretim yaparak, bu zorlu süreçte ülke ekonomisine değer katıyor. Ceza İnfaz Kurumunda bulunan personeller İşyurtları atölyelerinde üretime destek oluyorlar.

06.02.2023 tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlüler 06.02.2023 tarihinde güvenlikleri sağlanarak başka ceza infaz kurumlarına nakilleri sağlandı. Yaşanan depremin ardından Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Adıyaman ili ekonomisine ve kurumumuza katkı sağlamaya devam ediyor.

Kurum Müdürü Orhan Yalçın, kurumumuz İşyurtları bünyesinde 140 personel görev aldığını belirterek, “Yaşanan depremin üzerinden 1 sene geçtiğini ve maalesef ülkemizde 11 ilde yıkıcı etkisini gösteren depremler nedeniyle Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan bütün hükümlüler depremden  hemen sonra güvenli bir şekilde nakilleri sağlanmıştır. Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu olarak personel ve personel yakınlarının çok sayıda etkilendiği bu depremin ardından hükümlüler bulunmamasına rağmen bu süreçte atölyelerin aktif hale getirildiği hatta Ankara'da düzenlenen İşyurtları fuarına üretim yaparak, fuara katılım sağlamıştır. Personellerimizin gayretleriyle  Tekstil, Mobilya, Gıda Paketleme atölyesinde 59 personel ile depremin hemen ardından Tekstil Atölyemizde toplamda 159.712 adet olmak üzere Yatak Koruyucu, Ceset Torbası, Tek Kullanımlık Sedye Örtüsü, Hasta Önlüğü, Lastikli Çarşaf, Yastık Kılıfı, Yastık Alezi, Ameliyathane Çarşafı, Tek Kişilik Nevresim vb. ürünler üretilirken, Mobilya atölyesinde 292 adet olmak üzere Çalışma Masası, Elbise Dolabı, Şifonyer, Ayakkabı Dolabı, Erzak Dolabı, Komidin, Etejer, Memur Masası, Sehpa, Duruşma Kürsüsü ve deprem sonrası yargılamaların gerçekleşmesi için Adıyaman Adliyesi Konferans salonunun duruşma salonuna çevrilmesi, Gıda Paketleme atölyesinde ise toplam 48.113 kilogram olmak üzere Kuru Üzüm, Dut Kurusu, Dut Pekmezi, Nar Ekşisi, Üzüm Kesmesi, Üzüm Pestili ve İncir Kurusu vb. ürünler paketlenerek, 81 ildeki Ceza İnfaz Kurumları ve İşyurtları Satış Mağazalarına gönderildi.” şeklinde konuştu.

Kurum Müdürü Yalçın, Adıyaman Açık Ceza Kurumunda bulunan atölyelerin ülkemizde diğer ceza infaz kurumlarına da örnek olduğunu dile getirerek, “6 Şubat'ta yaşanan Deprem sonrasında kurumumuzda bulunan personeller ile üretime destek amacıyla çıktığımız bu zorlu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Hakan Doğan, Cumhuriyet Savcısı Hasan Can Özdiş ve kurumumuz personeline emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız bundan sonrada hızla devam edecektir. ” dedi.