Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda, İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikle kutlanırken, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy saygıyla anıldı.
12 Mart 2020 tarihinde Ceza İnfaz Kurumu çok amaçlı salonunda düzenlenen programa; Kurum Müdürü Naci Turan, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Cemal Gedik, Kurum 2. Müdürü Oya Öksüzoğlu, İdare Memuru Niyazi Faruk Akkılıç, Kurum personeli ve hükümlüler katıldı.
12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı'nın 99. yılı kutlama etkinliği kapsamında düzenlenen program, bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Kurum Müdürü Naci Turan, programın açlışında yaptığı konuşmada; İstiklal Marşının bağımsızlığımız için önemine dikkat çekerek, İstiklal Marşının hangi şartlarda yazıldığını çok iyi anlamak gerektiğini söyledi. Kurum Müdürü Turan, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşımız TBMM'de coşkuyla kabul edildi. Bu nedenle her yıl 12 Mart tarihinde İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü olarak kutlamaları gerçekleşmektedir. İstiklal Marşını anlamak için hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve o çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. İstiklal Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşını coşkuya söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet ve çoşkunun derecesi bize bırakılan yüce mirasa ne denli sahip çıktığımızın göstergesidir. Bayrak törenlerine karşı her zamankinden daha duyarlı olmak, bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun olmalıdır. O yüzden Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın ama Mehmet Akif Ersoylar hep olsun."
Programın sonunda Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın kabulünü anlatan biyografik film gösterisi gerçekleştirilirken, kurumumuz hükümlüsü Mikail Akay tarafından "İstiklal Marşı" şiiri okundu.